Om Moussa

Moussa var en af de tre vise mænd i julekalenderen Jesus og Josefine, som blev sendt på TV2 i 2003 og 2009

Moussas liv begynder i Paris den 17. februar 1955, hvor Moussa bliver født som søn af en dansk mor og en far fra Mali i Vestafrika. Han vokser op i Bamako i Mali og flytter i 1973 til Danmark, fordi han gerne vil være musiker.

Moussa spiller bas. Da han kommer til Danmark, begynder han at spille sammen med en lang række af de mest populære bands. Måske har du hørt om Sneakers, Marquis de Sade og Savage Rose? Moussa har også sunget på hits som Shubiduas ‘Sexchikane’ og spillet bas på Stig Møllers ‘Sikken Dejlig Dag det er i Dag’.

I 1992 udgiver Moussa sin første CD med egen musik. Han rejser også til Mali for at genopdage sine musikalske rødder i Afrika. Han bliver undervist i traditionelle afrikanske strengeinstrumenter som den 4-strengede bolon og den 7-strengede kameli´ngoni. Og han spiller sammen med kendte musikere i Mali.

I dag spiller Moussa sammen med danske og internationale musikere. Han udgiver børnebøger og spiller koncerter for børn og unge. Moussa er ambassadør for Børnefonden og han kæmper for at børn i hele verden kan få en god skolegang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *